Η Βασιλική Μπενετάτου είναι Εικαστικός από την Αθήνα Αττικής ,γεννημένη το 1981. 

Μεγάλωσε σε περιβάλλον που η δημιουργία ήταν τρόπος ζωής αφού ο μπαμπάς της ήταν σχεδιαστής και δημιουργός κοσμημάτων. Μεγαλώνοντας σπούδασε  και είναι απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών  στο Τμήμα εικαστικών και εφαρμοσμένων τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 

Τα χρόνια μετά τις σπουδές της δημιούργησε το πρώτο  εργαστήριο τέχνης για εκείνη , το ελεύθερΟμηδέν στην Ηλιούπολη Αττικής. Για 7 χρόνια δημιούργησε εκεί με ζωγραφική, κολλάζ, ειδικές κατασκευές, ειδικές παραγγελίες έργων και διοργανώνοντας δύο υπαίθρια enets στην οδό Κουντουριώτη. (Street Art Festival 2008 / 2009) φιλοξενώντας και άλλους καλλιτέχνες της γενιάς της με τα έργα τους.

Το 2014 εμπνεύστηκε την ιδέα να συνδυάσει δύο μεγάλες της αγάπες…την Τέχνη και τον Αθλητισμό και δημιουργεί την CROSS CREW. Άρχισε να σχεδιάζει αθλητικά κολάν υψηλής ποιότητας με όλα τα σχέδια να είναι από πρωτότυπους πίνακες δικών της έργων ζωγραφικής και φωτογραφίες της.

#leggingswithpaintings

Λατρεύει να ζωγραφίζει σε καμβά και διάφορα άλλα υλικά και μετά να τα μεταφέρει σε υφάσματα . Το έργο συνεχίζει να ζει μέσα από την κίνηση του σώματός . Χρώματα και εξπρεσιονιστική διάθεση κάνουν τα σχέδια μοναδικά ,γεμάτα ενέργεια και ζωντάνια.

Πέρα από τις δημιουργίες και τον αθλητισμό η Βασιλική όλα αυτά τα χρόνια από το 2008 έως και τώρα εργάζεται ως Εικαστικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση διδάσκοντας το μάθημα των καλλιτεχνικών στα παιδιά της πρώτης έως και της έκτης τάξης του Δημοτικού. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων αλλά και σε κάποια από αυτά ως εισηγήτρια σε ενήλικες και σε παιδιά. 

Της αρέσει να πειραματίζεται συνέχεια σε νέες τεχνικές και υλικά και να δημιουργεί αντικείμενα ως έμπνευση τόσο για τους μικρούς μαθητές της όσο και για τους ενήλικες . 

Η αρχή της δημιουργίας είναι το μηδέν !!! Στο μηδέν όλα είναι πιθανά να συμβούν.