Η ΡΟΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ  / FLOW& LIGHT by Paris Klouvatos

Τι είναι το φως και  πόσο “μαγικό” είναι τελικά?

Ο Πάρης Κλουβάτος ,σχεδιαστής και ιδρυτής της Ελληνικής εταιρίας “Flow & Light” μας μιλάει για το Φως !

Αυτή η άυλη ενέργεια η οποία πηγάζει με συνεχόμενη φυσική Ροή στον χώρο που μας περιβάλλει, με συχνότητες άλλες περισσότερο, άλλες λιγότερο κι άλλες καθόλου αντιληπτές, από μια σύνθετη συνειδητή – μα τις περισσότερες φορές ασυνείδητη – επίδραση στο σώμα και την ψυχή μας.

ΕΠΙΡΡΟΗ  και    ΣΚΕΨΗ                                                                    

 Η όλη ιδέα δημιουργίας φωτιστικών ξεκίνησε από μια λάμπα πετρελαίου που βρήκα παραπεταμένη σε μια άκρη, στην αυλή του πατρικού σπιτιού μου στην Νάξο. Την κράτησα σκοπεύοντας να την αναπαλαιώσω και να την κάνω ένα φωτιστικό σώμα το οποίο θα διακοσμούσε κάποια γωνιά σε κάποιο χώρο. Την είχα φυλαγμένη για σχεδόν 3 χρόνια. Το καλοκαίρι του 2016 σε ένα μικρό εργαστήριο μιας  εικαστικής καλλιτέχνιδας – όλο κι όλο ένα δωμάτιο – μου δόθηκαν μικρά ερεθίσματα και έτσι ξεκίνησα να εφαρμόζω την ιδέα μου. Με σταθερά, βήματα, μέσω της έμπνευσης αλλά και της πίστης που μου έδειξαν κάποιοι άνθρωποι που βρέθηκαν τυχαία δίπλα μου, αποφάσισα να υλοποιήσω και να εξελίξω ότι είχα σκεφτεί.

ΑΡΧΗ

Το παιχνίδι μεταξύ υλικών σιδήρου, μάρμαρου, ξύλου είναι η κύρια σύσταση των φωτιστικών σωμάτων ώστε να δοθεί η μορφή τους.

ΚΑΤΕΡΓΑΣΙΑ

Το κάθε σώμα παίρνει την μορφή του ύστερα από την επεξεργασία των υλικών. Η βαφή είναι μια από τις κύριες συστάσεις για το τελικό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Όπως σε όλες τις μορφές τέχνης το υλικό ακολουθεί τη σύνθεση. Γραμμές και άξονες δίνουν σχήμα και μορφή στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Ο Πάρης, όπως μας λέει, πέρα από τα φωτιστικά σώματα που δημιουργεί για την συλλογή του ,σχεδιάζει και ειδικές κατασκευές για χώρους κατά παραγγελία. Το μεταλλικό στοιχείο αλλά και το ξύλο κυριαρχούν σαν άξονες που δημιουργούν συνθέσεις πάνω σε καμβά.

Η δημιουργία πηγάζει από μέσα μας, το πάθος μας ξεπερνά και μας πάει λίγο πιο μακριά και η αγάπη μας τροφοδοτεί  με πείσμα και υπομονή. Χωρίς το φως δεν υπάρχει ζωή και χωρίς ζωή όλα μένουν σκοτάδι!

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Paris Klouvatos

Lighting & Special Construction Designer

www.flowlight.gr

T: 6947996656

 

 

Αφήστε μια απάντηση